Tel. 0181-66 13 25 • Drieëndijk 1a • 3218 LB Heenvliet|arjo@dkct.nl

Dick Klok Cultuurtechniek kan u van dienst zijn bij uw graslandwerkzaamheden:

Grasland doorzaaien:

Doorzaaien is alleen zinvol als het graszaad in de grond wordt opgesloten. Het vertrouwde Dubbele-Schijven-Systeem van Vredo, zorgt dat het graszaad netjes in een kleine snede gebracht wordt. De machine is uitgevoerd met een aandrukrol om het zaad in te klemmen en direct in contact te brengen met vocht en voedingsstoffen. Dit garandeert een snelle kieming en worteling van het graszaad. De schijven zijn met een zaaiafstand van 7 cm onafhankelijk geveerd, wat resulteert in een dichte grasmat zonder onkruid. Uit onderzoek blijkt dat het Vredo systeem een kieming kent van 96% van het graszaad. Doordat de zaaidiepte nauwkeurig van 0-25 mm in te stellen is, is dit hoge resultaat goed te halen. Leveren graszaad: Indien gewenst kunnen wij scherp voor u aanbieden: Alle soorten weide, bermen en recreatie graszaadmengsels met of zonder headstart (prestatieverhogende coating).

grasland-doorzaaien

Grasharken:

Met onze Kuhn dubbel elements cirkelhark kunnen wij grote oppervlakten gras supersnel bij elkaar harken zodat wij de opraapwagen kunnen voorblijven. Door het harken van egale en voldoende grote wiersen kunt u tijdens het gras oprapen veel tijd en dus geld besparen.

Gras inkuilen:

gras-inkuilen

Vanaf seizoen 2014 beschikken wij over een nieuwe Schuitemaker Rapide opraapwagen. Deze opraapwagen heeft als groot verschil ten opzichte van de oude wagen een ruimere invoer en een schuin oplopende bodem, waardoor het gewas minder structuurschade krijgt en tevens het gewas egaler in de wagen brengt.

Door het vernieuwen van de invoer is ook de capaciteit van opladen verhoogd. Het wordt daarom voor ons zeer belangrijk om de dichtheid van de kuil goed in de gaten te houden.

Een aantal maatregelen die wij hier voor genomen hebben zijn:
• De opraapwagen is uitgerust met verdeelwals- en zodat een deel van het werk voor de verdeler uit handen genomen wordt.
• Een zware Holaras Vikink kuilverdeler, met als extra voorzien van opzetriek en opklapbare borden voor in de sleufsilo
• 200 pk/12 ton wegende tractor voor de verdeler
• Een kuilwals in de fronthef voor optimale verdichting Om uw kuil in natte omstandigheden toch optimaal te maken is de opraapwagen voorzien van een doseerunit waarbij wij kuil toevoegmiddel aan uw product gedoseerd kunnen toevoegen.

Grasbalen:

Door een toenemende vraag naar het persen van ronde balen kunnen wij met ingang van dit seizoen u met 2 pers-/wikkelcombinaties van dienst zijn. Beide combinaties zijn voorzien van snij-inrichting en door de compacte bouwwijze hebben de combinaties een lage bodemdruk waardoor wij op moeilijk bereikbare plaatsen goed uit de voeten kunnen.

Wij vinden het belangrijk dat:
– U een kwalitatief hoge graskuil of rondebaal krijgt
– Uw bodem de aandacht krijgt die het verdient, door:

• De juiste machine voor de juiste toepassing te gebruiken

– Op laag draagkrachtige grond ook compacte machines toepassen
– Werken met brede lagedrukbanden op de juiste bandenspanning

• Vooraf na te denken over logische rijroutes en werkwijzen.

balenpersen

Meer weten? bel met Arjo Klok 06 53 406 424

 

 

Neem contact op

 

 

 

 

 

 

 

Delen via social media: