Tel. 0181-66 13 25 • Drieëndijk 1a • 3218 LB Heenvliet|arjo@dkct.nl

In opdracht van Gemeente Nissewaard heeft Dick Klok Cultuurtechniek een archeologisch speelpark gerealiseerd in de Kreken van Nibbeland Zuidland. Een bijzonder mooi project waarin veel van onze disciplines samen komen. We zijn dan ook trots op het eindresultaat.

We zijn gestart met het opschonen van de bouwplaats. Ondertussen werd er gewerkt aan een 3D bouwtekening voor het deels GPS gestuurde grondwerk met onze kranen. Ook de aanleg van de hemelwaterafvoer hoort hierbij. Later volgden het bestraten, het beplanten, het inzaaien van de gazons, het plaatsen van hekwerk en natuurlijk het opbouwen van het speelmeubilair. De beplanting is in samenwerking gedaan met Welplaat Groenvoorziening uit Spijkenisse.

Wethouders Jan Willem Mijnans en Martijn Hamerslag openden het archeologische speelpark op woensdag 13 mei samen met de Zuidlandse kinderen.  In de Romeinse tijd, woonden en werkten er al mensen in de Kreken van Nibbeland. Dit is gebleken uit het archeologisch onderzoek dat hier tussen 2005 en 2011 heeft plaatsgevonden. Op de plaats van de opgravingen is nu het speelpark gebouwd. Dit speelpark is voor kinderen van 4  tot en met 12 jaar. De ‘Romeinse’ speeltoestellen zorgen voor de link tussen het verleden en het heden. Ze zijn van duurzame en natuurlijke materialen gemaakt.